Főoldal / Levesek / Fehérboros tejszínes medvehagyma krémleves

Fehérboros tejszínes medvehagyma krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes medvehagyma krémleves

Fehérboros tejszínes medvehagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 2 csomag medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • 2 szál zellerlevél
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 ek vaj 
  • 1 db leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 l víz
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg parmezán
  • 3 szelet toast
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókat felvágjuk. Egy fazékban vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit és a zöldségeket. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a medvehagymát és az újhagymát, beleöntjük a bort, és beleszórjuk a lisztet.

A sajtot lereszeljük

Ha a zöldségek teljesen megpuhultak, a levest egy botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a főzőtejszínt, majd visszatesszük a tűzhelyre, ahol éppen csak egyet forralunk rajta.

A toast kenyeret kockákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk.

A levest a pirított kenyérkockákkal és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk

Tipp / megjegyzés:
Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére