Főoldal / Szárnyas Ételek / Fehérboros tejszínes csirkecomb gombával

Fehérboros tejszínes csirkecomb gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes csirkecomb gombával

Fehérboros tejszínes csirkecomb gombával

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb (kb 45 dkg) 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 6 db csiperkegomba
  • 4 db fehérspárga
  • 4 db zöldspárga
  • 1 kis marék spenót
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1/2 pohár rizs
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat fűszerezem, egy zárható dobozba rakom, vágok rá fokhagymát, teszek rá rozmaringot, locsolok rá olajat és beteszem a hűtőbe pácolódni pár órát vagy akár egy éjszakát.

Másnap egy serpenyőben a combokat mindkét oldalon megpirítom.

A gombákat félbevágom, a spárgákat megpucolom, és a végeiket levágom.

A csirkecombokra ráöntöm a bort és a tejszínt, 15 perc elteltével beleteszem a gombát. 5 perc után belekerül a fehérspárga, majd 3 perc után a zöldspárga is.

Megmosom a spenótot, és nagyobb darabokra vágom.Mehet a spenót is a serpenyőbe. 3 perc párolás után elzárom a tűzhelyet.

A kész ragut főtt rizzsel tálalom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére