Főoldal / Levesek / Fehérboros tejfölös krumplileves

Fehérboros tejfölös krumplileves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejfölös krumplileves

Fehérboros tejfölös krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 szelet bacon
  • 1 ek. étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 5 db kelbimbó
  • 1 db nagy csiperkegomba
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • szárított petrezselyem
  • kakukkfű
  • 1 l víz
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg lecsókolbász
  • 10 szál snidling
  • 1 ek. liszt
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat felaprítjuk. A répát, a gombát, és a paprikát felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a kelbimbókat megfelezzük.

A kockára vágott bacont kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a hagymát, majd a krumplit és a répát. Kis idő után levesszük a tűzhelyről, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával és liszttel. Elkeverjük, és felengedjük vízzel.

Beletesszük a többi zöldséget, a babérlevelet, és közepes lángon főzzük tovább.

Amíg a leves fő, felszeleteljük a kolbászt, és felvágjuk a snidlinget.

Kb. 50 perc elteltével beleöntjük a levesbe a bort és a tejfölt (hőkiegyenlítéssel), majd beletesszük a kolbászt.

Amikor a kolbász is megfőtt, tálalunk. A levest snidlinggel megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Kiadós és finom krumplileves.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére