Főoldal / Egyéb / Fehérboros nyúlpecsenye

Fehérboros nyúlpecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros nyúlpecsenye

Fehérboros nyúlpecsenye 1

Hozzávalók:

  • 1 db fiatal nyúl
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl jó minőségű fehérbor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A nyulat feldaraboljuk és bevagdaljuk a húsát, ahol csak lehet. Sózzuk. A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és beletesszük a résekbe.

Kizsírozzuk a tepsit és belerakjuk a húsokat.A maradék szalonnát és fokhagymát rátesszük a húsok tetejére.

Ráöntjük a bort és letakarva sütjük közepes hőn 50 percet.

Ekkor levesszük a fedőt és még 10 percig pirítjuk.

Tetszés szerinti körettel, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, gyors és mesésen finom étel.

Értékeld a receptet

kricsu (43 Recept)

Szeretek főzni, szeretek a főzős oldalakon új dolgokat tanulni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére