Főoldal / Egyéb / Fehérboros nyúlpecsenye

Fehérboros nyúlpecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros nyúlpecsenye

Fehérboros nyúlpecsenye 1

Hozzávalók:

  • 1 db fiatal nyúl
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl jó minőségű fehérbor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A nyulat feldaraboljuk és bevagdaljuk a húsát, ahol csak lehet. Sózzuk. A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és beletesszük a résekbe.

Kizsírozzuk a tepsit és belerakjuk a húsokat.A maradék szalonnát és fokhagymát rátesszük a húsok tetejére.

Ráöntjük a bort és letakarva sütjük közepes hőn 50 percet.

Ekkor levesszük a fedőt és még 10 percig pirítjuk.

Tetszés szerinti körettel, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, gyors és mesésen finom étel.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére