Főoldal / Levesek / Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissanttal

Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissanttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissanttal

Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissanttal

Hozzávalók:

  • 2 db nagy vöröshagyma 
  • 1 db póréhagyma
  • 3 db fokhagyma
  • néhány csepp olívaolaj
  • 2 ek. vaj
  • 1 csapott ek. cukor
  • 1 db babérlevél
  • 1 marék snidling
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • őrölt kömény
  • provence fűszerkeverék
  • 1 ek liszt
  • 1 dl fehér bor
  • 1 db szárnyas leveskocka 
  • 5 cl brandy (elhagyható)
  • 6 dl víz
  • 4 szelet croissant
  • 1 tk olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom.

A serpenyőbe öntök néhány csepp olajat, majd ráteszem a vajat, és megdinsztelem benne a hagymát. Sózom, szórok rá cukrot, időnként megkeverem, hogy ne égjen oda.

Amikor a hagyma már kellőképp karamellizálódott (kb. 20 perc), fűszerezem, és megszórom liszttel. Majd belemorzsolom a leveskockát, feleresztem vízzel, és lassú tűzön puhára főzöm (30 perc). Beleöntöm a fehérbort és a brandyt.

Közben croissant szeleteket beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, és addig sütöm, amíg a sajt megolvad, és szép aranybarna lesz.

Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, és teszek rá két croissantot.

A sajtos kenyeret a levessel együtt is süthetjük. Ez esetben kb. 20 percre tegyük be a sütőbe.

Tipp / megjegyzés:
A hagyma leves ( Soupe a L’Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált..Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen vagyok, hogy kár a leves karakteres ízét tejszínnel elrontani.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére