Főoldal / Levesek / Fehérboros fokhagymakrémleves

Fehérboros fokhagymakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros fokhagymakrémleves

Fehérboros fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tej
  • 2 dl tésztafőzőlé (ha nincs akkor jó a víz)
  • 1 db húsleves kocka 
  • petrezselyem
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • trappista sajt
  • 2 szelet toast kenyér
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. Egy edényben vajon megpirítjuk  a vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük a tészta főzőlevével,beletesszük a leveskockát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ízlés szerint fűszerezzük.

Ha megfőtt, botmixerrel összekeverjük, öntünk bele tejet. Állandó keverés mellet felforraljuk, öntünk bele bort. A levest egy tányérba merjük, reszelünk rá sajtot, szórunk rá aprított petrezselymet, és petrezselyem levéllel díszítjük. A pirított toasttal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tegnap tésztát főztem, a levét sajnáltam kiönteni, ezt használtam fel a mai leveshez.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére