Főoldal / Levesek / Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal

Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal

Fehérboros cukkini zöldspárga krémleves reszelt sajttal

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1/2 zacskó zöldspárga
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • füstölt sajt
  • tej
  • tejföl
  • 1 db zöldségleves kocka
  • cukor
  • őrölt fekete bors 
  • reszelt szerecsendió
  • curry
  • olíva olaj
  • liszt
  • fehér bor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, és elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót,10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.

Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.

A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt.

Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére