Főoldal / Szárnyas Ételek / Fehérboros csirke bográcsban

Fehérboros csirke bográcsban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros csirke bográcsban

Fehérboros csirke bográcsban

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 30 dkg házi füstölt szalonna
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szeletekbe vágott szalonnát belefektetjük a bogrács aljába, és ráhelyezzük, a feldarabolt húsokat. Megsózzuk és ráöntjük a felkockázott hagymákat.

Felöntjük 3 dl borral, lefedjük és közepes lángon, ritka kevergetés mellett főzzük.
Ha szükséges, öntsünk még alá bort.

Másfél óra főzés után, hozzákeverjük a tejfölt, amit előtte borral simára keverünk. 10 perc alatt összeforraljuk, majd tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére