Főoldal / Sertés ételek / Fasírtcsiga mustármártáson

Fasírtcsiga mustármártáson

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fasírtcsiga mustármártáson

Fasírtcsiga mustármártáson

Hozzávalók:

Fasírozotthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 db zsemle
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 db tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa

Krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl

Mustármártáshoz:

  • 1 csapott ek finomliszt
  • 4 dl csirke alaplé
  • 2 ek mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek citromlé
  • 5 ek napraforgó olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket és a dinsztelt hagymát. Beletesszük a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a lisztet és a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk, majd golyókat formázunk belőle, és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.

A mustármártáshoz, forró olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk az alaplét.  A mustárt, a főzőtejszínnel simára keverjük, majd az alapléhez adjuk és besűrítjük vele. Citromlével ízesítjük.

A krumplipüréből csigaformát alakítunk ki.  A csiga háza, a fasírtgolyó lesz. Metélőhagymából készülnek a szarvai, fekete olajbogyóból a szája és a szemei. Mártást öntünk egy tányér közepére, és arra helyezzük a csigákat.

Értékeld a receptet

Salamon Csilla (5 Recept)

Szeretek sütni-főzni,kimondottan kreatív ételeket.


Szólj hozzá!

A lap tetejére