Főoldal / Desszertek / Farsangi fánk

Farsangi fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Farsangi fánk

Farsangifánk

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 5 deka olvasztott vaj
  • 3tojás sárgája
  • 3 deci tej
  • fél deci rum
  • 5 deka cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 deka élesztő
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1deci tejben kevés cukorral felfuttatom.

A lisztbe mélyedést készítek és ide kerül bele a felfutott élesztő és a többi hozzávaló a vaj kivételével.

A tésztát jól kidolgozom, és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább kidolgozom.

Majd lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem.

Az olajat felhevítem, az ujjammal a fánk közepét benyomom és ez az olajban alulra kerül.

Fedővel lefedem, és amikor már szép piros átfordítom.Ekkor már nem teszem rá a fedőt.

Ha megsült papírra szedem, és leitatom az olajat róla.

Sárgabarack lekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.

Tipp / megjegyzés:

A farsang jellegzetes süteménye a fánk, mely frissen a legfinomabb.

Készítésénél fontos hogy szobahőmérsékletű/langyos hozzávalókkal dolgozzunk, mert így tudunk tökéletes fánkot készíteni.

A farsangi fánkot tálalhatjuk lekvárral, porcukorral, de manapság divat a cukormázzal és a csokoládéval bevont fánk is, melyet akár megszórhatunk apróra vágott dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére