Főoldal / Desszertek / Farsangi fánk újra gondolva

Farsangi fánk újra gondolva

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Farsangi fánk újra gondolva

Farsangi fánk újra gondolva

Hozzávalók:

(7 db-hoz)

  • 2 db közepes méretű tojás
  • 4 dkg kókusz reszelék (porcukor darálón finomra darálva)
  • 6 dkg mandula őrlemény
  • 1 dkg eritrit (vagy más por alapú édesítőszer, lehetőleg természetes)
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • kókusz zsír

A tálaláshoz:

  • vaníliás por édesítő
  • lekvár
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Egy tálban a tojásokat kézi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Csomómentesre keverjük, ezután a masszából lisztes kézzel egy evőkanálnyi gombócokat formázunk.

Lisztezett felületen kilapítjuk kb. 0,5 cm vastagságúra egyszerűen a kezünk segítségével és fakanállal átlyukasztjuk a közepét.
2 cm mély forró kókuszzsírban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Forrón meghintjük a vaníliás por”cukorral” és ízlés szerint lekvárral tálaljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére