Főoldal / Desszertek / Farsangi fánk Piroska konyhájából

Farsangi fánk Piroska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Farsangi fánk Piroska konyhájából

Farsangi fánk Piroska konyhájából 1

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 7 dkg vaj
  • 3 dl langyos tej
  • 1 ek. vanília aroma
  • 3-4 dkg élesztő

A sütéshez:

  • kb. 1 liter olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • házi lekvár (most eperlekvár)
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, és a porcukrot beletesszük a keverőtálba, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet.
Letakarjuk egy konyharuhával és 15 percig hagyjuk, hogy dolgozzon az élesztő.

Amikor letelik az idő és az élesztő is szépen kidolgozta magát akkor beindítjuk a dagasztógépet.
Közben beletesszük a többi alapanyagot és hagyjuk, hogy a gép szép sima tésztát készítsen belőle.

Majd  a lisztezett deszkára tesszük és letakarjuk konyharuhával.
Egy óra alatt nagyon szépre megkel.
Majd közel 2 cm-esre nyújtjuk, és 7 cm-es átmérőjű pohárral kiszaggatjuk és még fél óra hosszát kelesztjük.

Egy nagy lábasba olajat öntünk, és közepes hőfokra melegítjük.
Sütés előtt a fánk közepébe az ujjunkat belenyomjuk, és a lukkal lefelé tesszük bele az olajba.
1-2 percig fedő alatt sütjük, de vigyázzunk, mert nagyon hamar túl is tud sülni a külseje. És attól még a belseje nyers is maradhat.
Ezért inkább lassabban süljön!

Papírtörlőre kiszedjük, hogy az olaj fel tudjon szívódni róla.

Porcukorral meghintve, ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

http://piroskonyha.blogspot.hu/2014/01/farsangi-fank-2.html

Farsangi fánk Piroska konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére