Főoldal / Kelt tészták / Fánk Györgyitől

Fánk Györgyitől

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fánk Györgyitől

Fánk Györgyitől

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 dl rum
  • 4 dkg élesztő
  • 3-4 dl tej
  • fél l olaj a sütéshez
  • fél üveg nutella
  • színes tortadara
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

1 dl liter tejben elkeverünk 1 kis kanál cukrot, élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, rumot, olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt.
A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.

Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a fánkokat, fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát már nem kell lefedni.

Melegen belemártjuk a nutellába és a tortadarába.

Tipp / megjegyzés:
Ízesíthetjük bármi féle lekvárral is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére