Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Fahéjas-mogyorós csillag

Fahéjas-mogyorós csillag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas-mogyorós csillag

Fahéjas-mogyorós csillag

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk. méz
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje (nagy)

A mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje (nagy)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tegyük bele a keverőtálba, majd a robotgép dagasztó karjával dolgozzuk pár perc alatt össze.

Ezután vegyük ki a tálból, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá.

Vágjunk le két szélesebb, és nagyobb folpack fóliadarabot, majd az egyiket szórjuk meg porcukorral. Ezután tegyük rá az összegyúrt gombócot, majd takarjuk le a másik fóliával.

Ezután nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vegyük le a felső fóliát, és csillag kiszúróval szúrjuk ki. (a maradék masszát szintén gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd nyújtsuk és szúrjuk ki…..kb. 40 db lesz belőle)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszúrt csillagokat.

Készítsük el a mázat.A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd addig keverjük, még egy sűrűbb mázat kapunk. Ezután töltsük bele egy nylon zacskóba, majd az egyik végén vágjunk rá egy pici lyukat, és óvatosan nyomjuk rá a mázat a tepsiben lévő csillagok tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit alacsonyabb hőmérsékleten szárítsuk 10-12 percig. (én légkeverésnél 100 fokon, 8 percig szárítottam)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom, és száraz hűvös helyen hosszabb ideig eltartható aprósütemény.

Mentés

Mentés

Fahéjas-mogyorós csillag 4.29/5 (7 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére