Főoldal / Desszertek / Fahéjas almás gofri

Fahéjas almás gofri

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas almás gofri

Fahéjas almás gofri

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • pici szerecsendió
  • 1 alma reszelve
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük és elvegyítjük egymással.

A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadunk egy kicsit a lisztes keverékből is. A puha vajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. Ezután felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet. A legvégén belekeverjük a reszelt almát.

Ha nagyon sűrű lenne a massza, lehet még egy pici tejet hozzáadni. De a reszelt alma is elég levet ereszt, ezt vegyük figyelembe.

Ezután gofrisütőben megsütjük a gofrikat.

Meggyszósszal és tejszínhabbal tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Szerintem még egy picit több fahéj is mehet bele.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére