Főoldal / Desszertek / Eszterházy kocka

Eszterházy kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eszterházy kocka

Eszterházy kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás fehérje
  • 3 deka cukor
  • 5 deka darált mandula vagy dió
  • 8 deka liszt

A krémhez:

  • 4 deci tej
  • 15 deka cukor
  • 1 cs. tejszínes pudingpor
  • 2 tojás
  • 20 deka margarin
  • 5 deka darált dió

A tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 10 deka porcukor
  • 5 deka olvasztott csokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a dióval elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180fokon megsütöm. Amikor kihűlt 3 egyenlő részre vágom, és a következő krémmel megtöltöm.

A tojást, a pudinggal, cukorral, a tejjel besűrítem. Amikor kicsit kihűlt hozzáadom a margarinnal elkevert diót.

A kihűlt lapokat a krémmel megtöltöm.

A tojás fehérjét gőz felett, 10 deka cukorral felverem, és a tészta tetejére simítom.

Folyékony csokival díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére