Főoldal / Kelt tészták / Eredeti pitatészta

Eredeti pitatészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eredeti pitatészta

Eredeti pitatészta

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt (a csésze 2 dl)
  • 1 csésze langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs. porélesztő
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 6 ek. olíva olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól bedagasztjuk a tésztát. Csodásan lágy, finom kellemes tapintású tésztát kell kapnunk.

A tészta tetejét és az edény oldalát picit kiolajozzuk, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8 egyenlő darabra vágjuk és palacsinta nagyságúra nyújtjuk.

Egyesével, enyhén olajozott serpenyőben megsütjük őket. Oldalanként 1-1,5 percig. Onnan látjuk, hogy megsült, hogy a tésztán barna foltok lesznek valamint felhólyagzik.

Tányérra tesszük és felhasználásig letakarjuk.

Tetszés szerint töltjük.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére