Főoldal / Desszertek / Erdei gyümölcsös panna cotta

Erdei gyümölcsös panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Erdei gyümölcsös panna cotta

Erdei gyümölcsös panna cotta 1

Hozzávalók:

Az erdei gyümölcsös réteghez:

  • 2 marék bogyós erdei gyümölcs
  • 3 evőkanál cukor

A tejpudinghoz:

  • 250 ml habtejszín
  • 250 ml tej
  • 5 dkg cukor
  • 6 g zselatinpor
  • 1 vaníliarúd
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük az erdei gyümölcsös réteget.
A gyümölcsöket és a kristálycukrot egy lábosban alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett 15-20perc alatt szósszá főzzük.

Félbevágjuk a vanília rudat, kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük ,és közepes lángon felforraljuk.
A tejes főzet alatt elzárjuk a gázt,és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint.
Addig keverjük amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.

Egy szűrőn keresztül a poharakba adagoljuk, melyeknek az aljára 1-2evőkanál erdei gyümölcsös szószt tettünk.
Ha ezzel megvagyunk, tegyük őket hűtőbe és hagyjuk, hogy megdermedjenek.
(4-6óra)

Megjegyzések:

A tejpuding hűtés előtt folyós állagú,ez senkit ne ijesszen meg.

Értékeld a receptet

Marcsi (432 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére