Főoldal / Torták / Epres túrótorta

Epres túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres túrótorta

Epres túrótorta

Hozzávalók:

(15 cm-es kapcsos tortaformához)

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj vagy margarin

A tetejére:

  • eper (ízlés szerint)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a pudingport, a citromhéjat és végül az előzetesen már áttört túrót.

A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a túrós masszát. A tetejére, ízlés szerinti mennyiségű epret teszünk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-45 percet sütjük, félidőben letakarjuk sütőpapírral vagy alufóliával a tetejét, hogy ne nagyon barnuljon meg.

Amikor megsült, és langyosra hűlt, óvatosan levesszük róla a tortaforma karimáját. Porcukorral meghintve langyosan vagy hidegen kínáljuk.

Ízlés szerint málnával, szederrel vagy ribizlivel is elkészíthetjük. :)

Epres túrótorta 5.00/5 (7 értékelés)

Marcsi (523 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére