Főoldal / Torták / Epres túrókrém torta

Epres túrókrém torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres túrókrém torta

Epres túrókrém torta

Hozzávalók:

20-22 cm-es tortaformához

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 5 ek. víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 1 dkg kakaópor (holland)

A krémhez:

  • 20 dkg natúr krémtúró
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 12 g zselatin
  • 80 ml forró víz
  • 2 dl tejszín

A tetejére:

  • 30 dkg eper
  • 1-2 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 8 g zselatin
  • 50 ml víz

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg eper
  • csokoládé forgács
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
Végül, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük,(kb. 15-18 perc) majd a formában hagyjuk kihűlni.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt és a joghurtot tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskótalapot vegyük ki a formából, húzzuk le az aljáról a papírt, majd helyezzük vissza a tortaforma aljába.
Simítsuk rá a túrókrémet, majd tegyük a hűtőbe, amíg kicsit megszilárdul. Ez idő alatt készítsük el az epres réteget.

Az epret mossuk meg, majd vágjuk méretétől függően 4-6 cikkre.
A megpucolt epret, a cukorral, a vízzel és a zselatinnal együtt tegyük egy kisebb lábosba, majd pár perc alatt melegítsük össze, de csak addig, míg a zselatin felolvad. Az eper lehetőleg ne nagyon essen szét. Hagyjuk langyosra hűlni, majd kanalazzuk a torta tetejére szépen egyenletesen, és tegyük vissza a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt a torta tetejét, tejszínhabbal, friss eperrel és csokoládé forgáccsal díszítsük.

Tipp / megjegyzés:
Gyorsabban tudunk dolgozni, ha a fagyasztóba tesszük hűlni a tortát az epres réteg elkészítése előtt, így hamarabb megköt.

Mentés

Mentés

Epres túrókrém torta 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (486 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére