Főoldal / Desszertek / Epres sütemény

Epres sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres sütemény

Epres sütemény

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • fél cs sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs eper ízű puding
  • fél margarin
  • 6 dl tej
  • 20 dkg eper
  • 3 ek cukor

A tetejére:

  • 30 dkg eper
  • színtelen cukrozott tortazselé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a vajat cukorral habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mandulával, és a krémbe dolgozzuk.
Kibélelünk egy kis tepsi formát sütőpapírral, előtte vajazzuk ki a tepsit. Beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük, kb 35 perc alatt.

Kevés tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingot, beleöntjük a maradék tejbe, amibe előzőleg beletettük a fél margarint, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük.
A süteményről lehúzzuk a papírt és kettévágjuk.

Megtöltjük krémmel, a tetejére hagyunk belőle, majd ráteszünk a feldarabolt epret, és befedjük a tetejével.
A sütemény tetejét bekenjük krémmel, és a hosszában felvágott epret virág formában rakjuk ki.

A tortazselét a rajta levő utasítások szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a sütit.
5 óra hosszára hűtőbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Eper szezonkor ki ne hagyjuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére