Főoldal / Desszertek / Epres-oreós-csokoládés minipiték sütés nélkül

Epres-oreós-csokoládés minipiték sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres-oreós-csokoládés minipiték sütés nélkül

Epres-oreós-csokoládés minipiték sütés nélkül

Hozzávalók:

(6-7 db kicsi formához)

  • 2 csomag oreo keksz (30 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • A csokoládé ganache-hoz:
  • 20 dkg étcsokoládé (70%os)
  • 200 ml tejszín
  • A tetejére:
  • 30 dkg eper
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk vagy morzsásra törjük egy nejlonzacskóba téve. (Én kávédarálóba tettem, és ott daráltam meg több részletben)
A vajat megolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. A kekszes masszát mini-pite vagy tart formákba adagoljuk, és nedves kézzel belenyomkodjuk. A formákat 20 percre a fagyasztóba tesszük, hogy a kekszes alap megdermedjen.

Egy lábosba öntjük a tejszínt és melegíteni kezdjük. Ha már forró (de még nem forr) lehúzzuk a tűzről, beleöntjük az apróra vágott csokoládét és addig keverjük, míg az felolvad benne és egynemű fénylő csokis krémet kapunk.
A csokis krémet hagyjuk langyosra hűlni, majd megtöltjük vele a fagyasztóból kivett keksz piték közepét.

Betesszük a hűtőbe dermedésig, majd fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből, óvatosan kiemeljük a formából és ízlés szerint megpakoljuk friss eperrel a tetejüket.

Ha tettünk félre a csokoládé ganache-ból egy keveset (1-2 ek), kicsi zacskóba töltve a csücskét kivágva az eperszemek tetejét is megdíszíthetjük vele.
Nagyon csokis, epres édesség, sütés nélkül.

Tipp / megjegyzés:
Akár egy nagy piteformában is elkészíthető ez a mennyiség.

Mentés

Mentés

Mentés

Epres-oreós-csokoládés minipiték sütés nélkül 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére