Főoldal / Torták / Epres bomba

Epres bomba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres bomba

Epres bomba 2

Hozzávalók:

Tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10ek. víz
  • 30dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25dkg liszt
  • reszelt  citromhéj
  • csipet só

A krémhez:

  • 250ml tejszín (hulala)
  • 1csomag habfixáló
  • 3-4ek porcukor
  • 1citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 20dkg  kockákra  vágott eper
  • 5dkg pürésített eper,vagy házi eperlekvár

A díszítéshez :

  • 200ml tejszín
  • szép eperszemek
  • csokoládé reszelék
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
A tésztát a használati utasításban leírtak szerint beletöltjük a professzionális tortaformába.

http://www.tvproducts.hu/professzionalis-tortasuto-keszlet.html

160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, és összeforgatjuk az eperpürével,citromhéjjal,citromlével,majd hozzáadjuk az eperdarabokat.
A krémet beletöltjük a torta üregébe, majd rátesszük az alsó lapot és óvatosan kiborítjuk a formából.
Tejszínhabbal csokoládé reszelékkel és eperrel díszítjük.

Természetesen tölthető forma nélkül is elkészíthető, akkor a felvágott tortalapot töltjük meg az epres krémmel.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére