Főoldal / Desszertek / Epertorta

Epertorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epertorta

Epertorta

Hozzávalók:

  • 2 csomag kakaós győri édes (330 g)
  • 11 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg tejcsoki
  • 200 ml habtejszín
  • A tetejére: (ízlés szerint)
  • eper
  • mandula
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Kakaós győri édest- 330 grammot – 2 csomag- összedaráljuk, és összekeverjük 110 g olvasztott vajjal.
Egy 24 centiméteres tortaformába öntjük és szépen lenyomkodjuk, illetve peremet is csinálunk neki.
Betesszük a fagyasztóba pár percre, hogy megdermedjen.

A tejcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a 200 ml habtejszínt és csomómentesre keverjük.
Vigyázzunk, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe, mert akkor becsomósodik leég a csokoládé.
A csokis masszát ráöntjük a kekszes rétegre. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.

Tálalás előtt ízlés szerint díszítsük a tetejét eperrel/mandulával.

Mentés

Epertorta 5.00/5 (1 értékelés)

Szandra (30 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére