Főoldal / Befőzés / Eperlekvár

Eperlekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperlekvár

Eperlekvár 2

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 40-80dkg cukor (az eper édességétől, illetve attól függően, hogy zselatinos vagy a hagyományos szalicillal történő tartósítást választjuk)
  • késhegynyi citromsav
  • ¼ kávéskanál szalicil
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:NormálLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

Az epret megmossuk, kettévágjuk, és egy lábosba tesszük.

Hozzáadjuk a cukrot,és a citromsavat, lassú tűzön melegíteni kezdjük..

Amikor az eper levet engedett bot mixerrel pürésítjük, hozzáadunk 2 késhegynyi tartósítószert (szalicilt)

Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett pépesre főzzük.

A lekvárt tiszta üvegekbe töltjük,majd celofánnal lezárjuk (2 réteg celofán közé kevés szalicilt teszünk).

Száraz-dunsztba tesszük 1-2éjszakára.

(erre a célra tökéletesen megfelel egy hűtőtáska amit kibélelünk törölközővel,vagy egy ruháskosár pokróccal bélelve)

Tipp:Ha nem szeretnénk sokáig a tűzhely mellett állni,használhatunk zselésítő tartósítószert.

Értékeld a receptet

Marcsi (450 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére