Főoldal / Levesek / Eperkrémleves Gizi konyhájából

Eperkrémleves Gizi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperkrémleves Gizi konyhájából

Eperkrémleves Gizi konyhájából

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 2 db alma
  • 1/2 citrom héja
  • 2 cm-es gyömbér (v. 1 mk őrölt)
  • ízlés szerint cukor v. méz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 5 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot. Tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vékonyan lehámozott citromhéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat.

Ezután addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. Ekkor vegyük ki a gyömbért, a citromhéjat, és a szegfűszeget.

Az eperből tegyünk félre pár szemet a tálaláshoz a többit pedig vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puhára főtt almához. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk le. (v. botmixerrel pépesítsük) Tegyük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.

Hidegen, a tetejét eperrel megpakolva tálaljuk.

 

 

Mentés

Mentés

Eperkrémleves Gizi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (254 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére