Főoldal / Desszertek / Eperkrémes piskótarolád

Eperkrémes piskótarolád

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperkrémes piskótarolád

Eperkrémes piskótarolád

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói (gáztepsihez):

  • 4 db tojás
  • 12,5 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó (holland)
  • 2 ek forró víz
  • 1 tk vaníliaaroma

Az eperkrém hozzávalói:

  • 30 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 15-20 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy keverőtálban keverjük habosra a porcukrot az egész tojásokkal. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön.
Állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és kanalanként a forró vizet. Így keverjük még 1-2 percig.

A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk a tojásos keverékhez, és egy keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)

A masszát kanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be 150 fokra előmelegített sütőbe, majd légkeveréssel süssük 10-15 perc alatt készre.

A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen)

Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel. (a tészta nem fogja magába szívni a konyharuhából a nedvességet!!!)

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez)

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével kikeverjük.

A Hulalát (vagy a habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Egy keveset vegyünk ki belőle, és tegyük félre. (ezzel vonjuk majd be a rolád külső részét)

A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan keverjük össze. (én pár szem epret villával összenyomtam, és úgy kevertem a krémhez, így szép rózsaszín lett a krém)

Csavarjuk ki a papírból a tésztát, majd egyenletesen kenjük meg az epres krémmel. Óvatosan csavarjuk fel, majd a félretett krémmel vonjuk be a külsejét is.

Ezután a félretett, olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel díszítsük ki, majd a maradék csokoládéval ízlés szerint csorgassuk meg a roládot. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a roládot, majd éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

 

Eperkrémes piskótarolád 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére