Főoldal / Desszertek / Eperhabos csokoládés szelet

Eperhabos csokoládés szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperhabos csokoládés szelet

Eperhabos csokoládés szelet

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 14 dkg finomliszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 kk. sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2 ek. hideg víz
  • 1 csipet só
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg eper
  • 10 g zselatin
  • 2 dl natúr joghurt

A mázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek. eperlé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel.
A vizet hozzá adva tovább verjük majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
30×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a kakaós tésztamasszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Az epret botmixerrel pürésítjük. Átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A levéből félreteszünk 1 evőkanállal a mázhoz.
1 dl eperlében feloldjuk a zselatint.

A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Beleforgatjuk az összeturmixolt epret, a joghurtot, és az eperlében feloldott zselatint. A hűtőbe tesszük dermedni.

A kihűlt piskótalapot hosszában 3 részre vágjuk. A krémmel betöltjük, majd az oldalára is kenünk.

A mázhoz valókat kikeverjük és a tészta tetejére simítjuk.
Az oldalát ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval is.
Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve kínáljuk.

Ebből a mennyiségből 10 nagy szelet sütemény lesz.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére