Főoldal / Desszertek / Eper mousse zselével – paleo

Eper mousse zselével – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eper mousse zselével – paleo

Eper mousse zselével - paleo

Hozzávalók:

A mousse-hoz:

  • 40 dkg fagyasztott eper kiolvasztva, leszűrve
  • 1 dl mandulatej
  • 8 dkg eritrit por alakú (ízlés szerint)
  • 3 ek. citromlé
  • 1/2 tk. őrölt kardamom (opcionális)
  • 4 zselatin lap
  • 2,5 dl kókuszkrém behűtve

A zseléhez:

  • A kiolvadt eper leszűrt leve + annyi víz, hogy 3 dl legyen
  • édesítő (ízlés szerint)
  • 3 zselatin lap
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kiolvadt epret szűrjük le, a levét tegyük egy kis fazékba. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy 3 dl legyen az egész. Kóstoljuk meg, ha szükséges, adjunk hozzá édesítőt, majd forraljuk fel. A zselatin lapokat áztassuk be 5 percre hideg vízbe,majd  tegyük a forró eperlébe és keverjük el. Tegyük félre hűlni, meg kell várni, míg kicsit megdermed.

Az epret az édesítővel, és a citromlével turmixoljuk le. (a kardamom kihagyható belőle)

A tejet melegítsük fel. (nem szükséges forralni) A zselatin lapokat áztassuk be 5 percre hideg vízbe, majd oldjuk fel a forró tejben. Adjuk a zselatinos tejet az eperpüréhez, és alaposan keverjük el. Ízlés szerinti édesítő mennyiséget adjunk hozzá, ez függ az eper édességétől is.

A behűtött kókuszkrémet verjük fel, majd forgassuk egyenletesen az eperpüréhez. Töltsük habzsákba és rétegezzük poharakba az eperzselével váltakozva.

1-2 órára hűtőbe tesszük, majd friss eperrel díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Nekem dupla habzsákom van, az egyik részbe töltöttem a megdermedt zselét, a másikba az eperhabot és poharakba töltöttem. Simán be is lehet rétegezni poharakba vagy tálakba, fontos, hogy a zselé már kezdjen szilárdulni.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére