Főoldal / Szárnyas Ételek / Emeletes remek szelet

Emeletes remek szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Emeletes remek szelet

Emeletes remek szelet 3

Hozzávalók:

  • 6 db nagy szelet (kissé kiklopfolt) csirkemell
  • 6 szelet vastagabb füstölt sonka (lehet sima is – ízlés szerint)
  • sült csirke fűszerkeverék
  • Vegeta ételízesítő
  • bors (ízlés szerinti mennyiségben)
  • 1 és fél doboz nagy (20 % – os) tejföl
  • 3 – 4 fel karikára vágott hagyma
  • 30 – 50 dkg gomba
  • 15 – 20 dkg Trappista sajt reszelve (kis lyukú reszelőn)
  • 15 – 20 dkg füstölt – Karaván – sajt reszelve (nagy lyukú reszelőn amin a káposztástésztához reszeljük a káposztát)
  • kevés olaj a tepsi aljára
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kissé kiklopfolt csirkemelleket beszórom sült csirke fűszerkeverékkel, lerakom a kissé kiolajozott tepsibe, mindegyikre egy nagy kanál tejfölt teszek, elkenem rajtuk úgy, hogy alájuk is kerüljön.

A reszelt füstölt sajtot egyenletesen elosztva, a szeletekre terítem, így kerül minden szeletre 1 – 1 sonkaszelet.

A felkarikázott hagyma felét sült csirke fűszerkeverékkel ízesítem, és minden szeletre, egyenletesen szétosztom, csinosan elhelyezem.

A gombát – én nem kaptam frisset, így üvegeset használtam, de frisset meg kell tisztítani, megmosni, szeletelni, mivel kis aranyos egészek voltak, félbe vágtam őket, és ezeket is elosztottam igazságosan a szeletek tetején, a hagymakarikák közé, hogy megfogja őket, ne csússzanak le.

Most a hagyma másik felét kézzel kisebb darabokra téptem, ételízesítővel szórtam be, s a szeletekre osztottam egyenlően.

Végül, minden rakott szeletre kanállal pötyögtettem tejfölt, kissé megszórtam borssal, a húsok közé megmosott, egész szilvákat raktam (lehetett volna sokkal többet is – pedig volt itthon bőven -, mert a végén isteni finom), alufóliával jól lefedtem, be a sütőbe, 150 fokon, alsó – felső sütéssel (sercegéstől számítva) körülbelül 1 órán keresztül sütöttem.

Kivettem a sütőből az idő elteltével, levettem a fóliát, visszatettem, alsó sütésre átállítva, hogy a lé (a hús is, a szilva is engedett levet) elpárologjon, s még körülbelül 20 percet így sütöttem. Ezt követően kivettem a tepsit, jól megszórtam a reszelt Trappista sajttal a tetejüket, visszatettem, s légkeveréssel szép pirosra sütöttem – ahogyan a képen látszik.

Kicsit állni hagytam, majd vajas – füstölt sajtos – őrölt szerecsendiós – tejes burgonyapürével tálaltam.

Nagyon illik ehhez – aki szereti a csípőset – a csípős savanyú paprika, én ezzel is tálaltam, de azért készítettem uborkasalátát is, mert volt, aki nem szerette a csípőset! :)

FERGETEGESEN FINOM LETT, AJÁNLOM MINDENKINEK!!!!!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

Tipp / megjegyzés:
Ez a saját szüleményem, hogy milyen módon, milyen sorrendben, hogyan fűszerezzem, hogyan lenne íz hatásában is istenien finom, más, mint a megszokott rakott húsok! Nagy sikert aratott, és ezt nem szabad elfelejtenem – kérték :) -, mert a későbbiekben is számot tartanak – azon személyek, akik fogyasztottak belőle, bár el kell ismernem, nekem is nagyon ízlett :) – erre a fincsiségre! :)
ÖRÖMMEL KÉSZÍTEM MAJD ÚJRA! :)

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére