Főoldal / Desszertek / Elefántkönnycsepp

Elefántkönnycsepp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Elefántkönnycsepp

Elefántkönnycsepp

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek. kakaó

A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tejszín (hulala)
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db banán

A tetejére:

  • 1 tábla torta bevonó csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaót.Végül  beleforgatjuk a keményre felvert fehérje habot vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük. A porcukrot a puha margarinnal habosra kikeverjük, majd apránként belekeverjük a kihűlt pudingba. A tejszínt kemény habbá verjük és  szintén a pudingos krémbe keverjük.

Kisimítjuk a tésztát és rákenjük a krémet.
Beletesszük a banánokat egymás mögé, és óvatosan feltekerjük a piskótát.
A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét, tálalásig hűtőbe tesszük.

Ha megdermed a máz szeletelve tálaljuk.

Az elefántkönnycsepp finom és mutatós sütemény, mely akár vendégváráskor vagy ünnepnapokon is az asztalra kerülhet.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére