Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Ehető salátás tál

Ehető salátás tál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ehető salátás tál

Ehető salátás tál

Hozzávalók:

A kosárhoz:

  • 20 dkg kerek sonka
  • 1 csomag ropi
  • zöld hagyma szár
  • pár saláta levél

A franciasalátához:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépa (kockára vágva)
  • 1 közepes db alma (savanykás)
  • 3 közepes db csemegeuborka (vagy ecetes)

Az öntethez:

  • 3.75 dl tejföl
  • 1.5 ek majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 1 kk só
  • 1 teáskanál citromlé
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sonkába beleszurkáljuk a ropit, de óvatosan mert a ropi könnyen törik. Ha megvagyunk vele, akkor alulról felfelé körbefonjuk a zöldhagyma
szárral, a képen látható módon.

A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát csak a főzés után kockázzuk fel.)
A megfőtt zöldségeket leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a felaprított nyers almát és az ecetes uborkát.

A tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.

A jól lehűtött franciasalátával megtöltjük a kosárkánkat, majd salátalevelekkel díszítjük a szélét.

Gyorsan fogyasztjuk el mert a ropi kb. 1 óra alatt elázik a salátától.

Jó étvágyat!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére