Főoldal / Szárnyas Ételek / Édes savanyú csirkemell

Édes savanyú csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édes savanyú csirkemell

Édes savanyú csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika 
  • 1 darabolt ananászkonzerv
  • 3 ek. ketchup 
  • 2 ek. fehérbor ecet 
  • 2 ek. worchester szósz 
  • 2 ek. szójaszósz 
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. keményítő 
  • olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk.

Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt.

Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Rizs körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Édes savanyú csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére