Főoldal / Desszertek / Eclair fánk Edit konyhájából

Eclair fánk Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eclair fánk Edit konyhájából

Eclair fánk Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagy tojás

A vaníliakrémhez:

  • 5 db tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)

A tejszínes réteghez:

  • 3 dl habtejszín
  • habfixáló (elhagyható)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:BonyolultLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tűzhelyt bekapcsoljuk 220 fokra .

A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk majd lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és,addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.
Kevergetés közben langyosra hűtjük, majd egyenként elektromos keverőgéppel beledolgozzuk a tojásokat.
Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.

Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire csík alakban felvisszük a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel.
Mehet a sütőbe 220 fokra. 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
Fél óra múlva, a hőfokot 180 fokra vissza vesszük és készre sütjük. (kb 20perc)
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk,és így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, ha jól dolgoztunk szép üreges lesz, és nem kell a hártyát belőle eltávolítani.

Vízgőz felett verjük fel a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel, és a tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet, egy nagy lábasban a vaníliás cukorral felforraljuk, és óvatosan belecsurgatjuk a kikevert tojássárgás masszát. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.

A tejszínt keményre felverjük.
A vaníliás krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a fánkokat. Majd a tetejét habzsákba töltött tejszínhabbal díszítjük, és visszatesszük rá a fánkok levágott tetejét.
Porcukorral enyhén meghintjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (207 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére