Főoldal / Birka / Marha / Duplasajtos marha burger

Duplasajtos marha burger

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Duplasajtos marha burger

Duplasajtos marha burger

Hozzávalók:

A zsemléhez:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt

A kenéshez:

  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • szezámmag (fekete)

A húspogácsához:

  • 80 dkg marhahús darálva
  • só, bors
  • 1 tk. mustár
  • 2 tk. ketchup
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra reszelve

A zsemlébe:

  • káposzta saláta
  • paradicsom
  • 12 szelet sajt

A hamburger szószhoz:

  • 4 ek. majonéz
  • 6 ek. ketchup
  • 2 tk. mustár
  • 1 fej lilahagyma
  • 3-4 db csemegeuborka
  • só, bors
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zsemle hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, majd dagasztó programra állítva hagyjuk, hogy a gép dagassza-kelessze a tésztát. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 6 egyforma darabba vágjuk a tésztát.
Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól kicsit távolabb, hiszen még kelni fognak. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy a duplájára keljenek.
Amikor a gömböcök megkeltek, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt megsütjük. Szép nagy zsemlék lesznek.

Elkészítjük a hamburger szószt. A majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott lilahagymát és csemegeuborkát, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és borssal. Betesszük a hűtőbe.

A marhahúst sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a vöröshagymát a ketchupot és a mustárt majd alaposan összedolgozzuk. 6 egyforma méretű gombócot formázunk belőle. (kb 12-13 dkg/ gombóc.)
Egy grillserpenyőt felhevítünk, vékonyan kiolajozunk, majd a kerekre lapogatott húspogácsák mindkét oldalát megsütjük benne. Még forrón, minden húspogácsa tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk.

A házi készítésű zsemléket kettévágjuk, Mindegyikbe teszünk egy kevés hamburgerszószt, rá a paradicsom szeleteket, egy szelet sajtot, majd a még forró sajtos hamburgerhúst. A tetejére egy kevés hamburgerszósz és káposztasaláta következik, végül a zsemlék teteje.
Azonnal fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Nyáron kerti grillsütőn vagy tárcsán is megsüthetjük a húspogácsákat, elvégre úgy az igazi.

Mentés

Duplasajtos marha burger 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (471 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére