Főoldal / Hal ételek / Dunai halászlé fehérborral

Dunai halászlé fehérborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dunai halászlé fehérborral

Dunai halászlé fehérborral

Hozzávalók:

Az alapléhez:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg apró hal

A halászléhez:

  • 1,5 kg ponty
  • 15 dkg házi őrölt paprika
  • 2 dl jó minőségű fehérbor
  • 2 db paradicsom
  • só ízlés szerint
  • hosszú metélt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

Az alapléhez az apró halat a vöröshagymával együtt megfőzöm.

A halat ebből kifilézem, összezúzom, és visszateszem a hagymához. A pirospaprika egy részét hozzáadom, felöntöm vízzel, közben a halszeleteket a sóban állni hagyom.

A paradicsomot és a bort hozzáteszem. Ha kell, még paprikával megszórom.

Utoljára a halszeleteket teszem bele. 10 perc múlva kész. A halászlét hosszú metélttel tálalom.

Dunai halászlé fehérborral 5.00/5 (2 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére