Főoldal / Desszertek / Dobos muffin

Dobos muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dobos muffin

Dobos muffin

Hozzávalók:

  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

A kémhez:

  • 1 tábla jó minőségű csokoládé
  • 3 tojás fehérje
  • rumaroma

A tetejére:

  • 10 dkg cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha margarint habosítsuk ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük bele a tejet, és a sütőporos lisztet.

A muffin formát béleljük ki muffin papírral, és a masszával töltsük meg a formákat. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mivel tele tettük a formákat a muffinunknak lett egy kalapja, amit levágunk.

A 10 dkg cukorból karamellt készítünk és a kalapokat bevonjuk vele.

A krémnek a csokit felolvasztjuk vízgőz felett , majd az aromát és a tojásfehérjét hozzáadva kemény habbá verjük.

A muffinokat megtöltjük a krémmel, és rátesszük a kalapját, majd a hűtőben kidermesztjük. Hidegen kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Gyorsan kell dolgoznunk a karamellel mert hamar megszilárdul, de ha melegítjük újra folyékony lesz.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére