Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós puszedli golyók

Diós puszedli golyók

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós puszedli golyók

Diós puszedli golyók

Hozzávalók:

  • 50 kis golyócskához elengedőek:
  • 3 marék dióbél
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 teáskanál méz
  • csipet só
  • 1 egész tojás
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • dióbél a díszítéshez
  • 1 dl víz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Daráljuk le a 3 marék diót. Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerkeverékkel. Adjuk hozzá a 7 dkg barnacukrot is. A maradék cukrot a mézzel és a vízzel elkeverjük, majd ezt is a lisztes keverékhez adjuk.
A keverékhez adjuk hozzá a tojást, a feldarabolt margarint, majd robotgéppel egynemű masszává keverjük.

Egy kevés liszttel meghintjük a munkalapot, majd gyors mozdulatokkal átgyúrjuk a tésztát. Kettéválasztjuk és, kb. 2 cm átmérőjű rudakat készítünk belőlük.
Folpackba tekerjük őket, majd betesszük a hűtőbe kb. 30 percre. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A rudakat 1,5 cm-es darabokra felvágjuk, és mindegyikből golyót formázunk.  A tepsire sorakoztatjuk 2 cm távolságot hagyva köztük. Majd mindegyik tetejére egy negyed diót nyomunk. Ha megvagyunk, betesszük 8-10 percre az előmelegített sütőbe.

Pléhdobozban sokáig eláll.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (87 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére