Főoldal / Desszertek / Diós-mézes szelet

Diós-mézes szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós-mézes szelet

Diós mézes szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 4 egész tojás
  • 10 dkg Rama margarin

A krém hozzávalói:

  • 20 deka darált dió
  • 15 deka porcukor
  • 10 deka Rama margarin
  • 15 deka liszt
  • 6 deci tej
  • ízlés szerint rum

A tetejére:

  • olvasztott csokoládé
  • marcipán virágok
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Négy egyforma cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán 4 lapot sodrunk belőle, amit egyesével kisütünk.

A krémhez a tejet a liszttel állandó keverés mellett, alacsony lángon besűrítjük.
A margarint a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt tejes péphez keverjük. Belekeverjük a darált diót és a rumot is.

A lapokat egyenként megtöltjük ezzel a finom diós krémmel.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Marcipán virágokkal díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére