Főoldal / Desszertek / Diós, mákos aranygaluska rózsák

Diós, mákos aranygaluska rózsák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós, mákos aranygaluska rózsák

Diós mákos aranygaluska rózsák

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek lágy vaj
  • kb 2 dl tej
  • nagy muffin papírok
  • 2 ek cukor

Továbbá a mázhoz:

  • cukrozott dió
  • cukrozott mák
  • olaj

A sodóhoz:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek liszt
  • 2 ek cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük az élesztővel és 1 kk cukorral. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A liszttel elkeverjük a tojást, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a langyos tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Majd lisztezett deszkán vastagra kinyújtjuk, nagyobb gömböket formálunk a fele masszából, megmártjuk az olajban, utána fele-fele arányban dióban és mákban megforgatjuk a tésztát.

Kivajazott muffin formákba rakjuk.
A másik fele tésztából pici gömböket formázunk, előbb olajba, majd dióban és mákban meghempergetjük.

A kis gömböket rózsa formában próbáljuk -az előzőleg muffin papírba rakott- tésztára tenni.
A közepében próbáljunk az ujjunkkal egy lyukat nyomni, később ide jön a krém.

Előmelegített sütőben kisütjük.
A sodóhoz a tejet felforraljuk.
Kevés tejben elkeverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot csomómentesre, és a felforrt tejhez adjuk, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.

A kihűlt rózsákat megtöltjük a langyos krémmel.

Tipp / megjegyzés:
Így elkészítve kicsit bonyolultabb de mutatósabb.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére