Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós linzikoszorú

Diós linzikoszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós linzikoszorú

dios-linzi-koszoru

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 30 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tészta lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg darált dió
  • kristálycukor

Az összeragasztáshoz:

  • barack lekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztacipót folpackba csomagoljuk és 1 órát a hidegen pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, lyukas és teli formával párosával kiszúrjuk.

Tetejüket tojásfehérjével lekenjük és diós cukorba mártjuk.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.

Kisülés után 1-1 egész és egy lyukas korongot savanykás lekvárral összeragasztunk.
Tetszés szerint dekorálhatjuk.

Tipp / megjegyzés:
Töltés nélkül a kisült tésztakorongok pléhdobozban hetekig elállnak. Fogyasztás előtti nap célszerű összegarasztani őket lekvárral.

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (207 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére