Diós linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós linzer

Diós linzer

Hozzávalók:

  • 22 dkg tönkölybúza liszt
  • 8 dkg dió-darálva
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg vaj
  • 1 db citrom héja-reszelve
  • 1 db tojás
  • 1 db vaníliás cukor
  • lekvár ízlés szerint
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A diót összeforgatjuk a liszttel, és a cukorral. Belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd a tojással összeállítjuk a tésztát.
Folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap, enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk kiszúróval, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a mintákat.

180fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.

Tipp / megjegyzés:
Néhány nappal ünnepek előtt már elkészíthető, sütis dobozba zárva napokig eltartható.

Értékeld a receptet

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére