Diós kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós kifli

Diós kifli

Hozzávalók:

  • 25 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg dió-darálva
  • 4g sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db citrom héja-reszelve
  • 1 db tojás
  • zsiradék a forma kikenéséhez
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a dióval, a reszelt citrom héjjal. Majd belemorzsoljuk a vajat, és a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.

A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecsettel enyhén kikenjük és diónyi tészta gombócokat nyomunk a formákba amit elegyengetünk a méretére. A tetejét lelapítjuk.
A megtöltött formákat sütőtepsire rakosgatjuk, így egy mozdulattal betolhatjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
Kb 25 perc alatt megsütjük.
Formában hagyjuk kihűlni, majd zárt dobozban sokáig eltarthatjuk.

Értékeld a receptet

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére