Főoldal / Desszertek / Diós-kekszes őzgerinc

Diós-kekszes őzgerinc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós-kekszes őzgerinc

Diós-kekszes őzgerinc

Hozzávalók:

  • 50 dkg keksz
  • 20 dkg. szorbit, vagy cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1/2 marék mazsola
  • 1 marék dió
  • 5 cl rum, vagy pár csepp aroma
  • 25 dkg margarin
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A keksz felét ledaráljuk, másik felét konyharuha közt klopfolóval felaprítjuk.

Egy nagyobb edényben 2 deci körüli vizet melegítünk, hozzáadjuk a szorbitot, (cukrot) a kakaót, valamint felolvasztjuk benne a margarint is. Összefőzzük, folytonos kevergetés mellett.

Hozzáöntjük a rumot, és először a darált keksszel keverjük el. Az elkészült masszába az összetört diót, valamint a mazsolát, és a tört kekszet is jól belekeverjük.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, majd a masszát elsimítjuk benne. Minden oldalról megütögetjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Mikor megdermedt, vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és ujjnyi vastagra felszeljük.

Mentés

Diós-kekszes őzgerinc 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére