Diós gesztenyés álom
Hozzávalók:Tészta:
Krém:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és fél órát hideg/hűvös helyen pihentetjük. Majd lisztezett deszkán a tészta 3/4 részét félcenti vastagra nyújtjuk.
A torta formát sütőpapírral kibéleljük, az oldalára is kerüljön a papírból. A tésztát belesimítjuk úgy, hogy körbe az oldalára is jusson belőle.
Elkészítjük a krémet.
A gesztenye masszát villával összetörjük, bele öntjük az aromát, és annyi tejszínt, hogy kenhető masszát kapjunk.
Egy marék vágott diót elkeverünk benne, majd a tésztára simítjuk.
A tetejére tesszük a maradék kinyújtott tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A kihűlt tészta tetejét megszórjuk vágott dióval, és elkészítjük a csokimázat.
Az étcsokoládét felolvasztjuk, mikor langyos hozzákeverjük a margarint, és a tészta tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni. Ha megszilárdult a csoki a tortát a sütőpapírral kiemeljük a formából.
A papírt lehúzzuk, és tányérra tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Ha ünnepi alkalomra készítjük, 10 dkg cukorból karamellt készítünk és azzal díszítjük.