Főoldal / Desszertek / Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs

Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs

Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs 2

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 8 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 10dkg margarin
  • 14 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10-15 dkg darált dió

Locsoláshoz:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk,felfuttatjuk.
A cukrot és a sót beleszórjuk,majd tálba öntjük,és a liszttel,a tojások sárgájával,és az olvasztott margarinnal összedolgozzuk.
Letakarva langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a margarint habosra keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot.

A megkelt tésztát belisztezett lapon kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk,majd megkenjük a cukros margarinnal.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal és a dióval, majd megszórjuk vele a tésztát, és feltekerjük.

Kb. 3cm vastagságú szeletekre vágjuk.

Egy tortaformát margarinnal jól kikenünk beszórjuk egy kevés cukros fahéjas diós keverékkel.
A tésztatekercseket nem túl szorosan a formába fektetjük.
Megkenjük olvasztott vajjal.

Langyos helyen még 30 percen át kelesztjük,majd előmelegített sütőben közepes hőfokon 20 percig sütjük.

Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk és további 20 percig sütjük,közben a locsolást megismételjük.

Ha nagyon elkezd pirulni a teteje alufóliát borítunk rá.
Ha elkészült a diós fahéjas Ferdinánd tekercs, akkor még melegen kiborítjuk a formából.
(később már nem jön ki)

Tálalhatjuk vaníliaöntettel,vagy csak így magában.

Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs 4.73/5 (26 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére