Főoldal / Desszertek / Diós csokis muffin

Diós csokis muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós csokis muffin

Diós csokis muffin

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 6 gr sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 2,5 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg csokoládé

A tetejére díszítésnek:(elhagyható)

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet,és az étolajat.
A lisztet, a diót, és a sütőport egy tálban összekeverjük, majd óvatosan az előbbi masszához forgatjuk.
A formát kibéleljük muffin papírral.
1 evőkanál diós masszát teszünk mindegyik mélyedésbe, rá egy darabka csokoládét, majd mindegyiket megtöltjük a maradék masszával, úgy, hogy a formál 2/3 részig töltve legyenek.
(A megmaradt karácsonyi csokikat, szaloncukrokat is beletölthetjük a muffinok belsejébe)

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni,majd a papírt lehúzzuk róla.

A tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A tejszínt elfelezzük, felébe belekeverjük a langyosra hűlt csokoládét.

A habzsákba egymás mellé töltjük a sima és a csokis habot, majd feldíszítjük vele a muffinok tetejét.

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére