Főoldal / Desszertek / Diós-cseresznyés piskótatorta

Diós-cseresznyés piskótatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós-cseresznyés piskótatorta

Diós-cseresznyés piskótatorta

Hozzávalók:

24 cm-es tortaformához

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 4 db tojás (nagy)
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só

A tetejére:

  • 40 dkg magozott cseresznye
  • 1/2 ek. étkezési keményítő
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a kristálycukrot, majd keverjük jó kemény habbá. Ezután tegyük félre.

A porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, és adjuk hozzá a tojások sárgáját, három csomag vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.

Ezután fakanállal apránként hozzáadva, óvatosan keverjük össze a keményre felvert tojáshabbal, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, adjuk hozzá a darált diót, és szintén óvatosan forgassuk össze.

A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük)

A kimagozott cseresznyét keverjük össze a keményítővel, majd rakjuk rá a formában lévő tésztára. Ezután szórjuk meg egy fél csomag vaníliás cukorral.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 55-60 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 150 fokon, 55 percig sütöttem)

A sütőből kivéve rögtön szórjuk meg a maradék fél csomag vaníliás cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tetejére szórt vaníliás cukor kissé ráolvad a forró tésztára, és ettől különösen finom lesz.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére