Főoldal / Tészta ételek / Dióba forgatott lekváros derelye

Dióba forgatott lekváros derelye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dióba forgatott lekváros derelye

Dióba forgatott lekváros derelye

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db közepes főtt burgonya
  • 50 dkg liszt
  • kevés víz

A töltelékhez:

  • sűrű házi szilva lekvár

A hempergetéshez:

  • 20 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • cukor (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a krumplinyomón áttört főtt burgonyát és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Kisodorjuk, négyzetekre vágjuk és a lekvárral megtöltjük. Forrásban levő olajos vízben addig főzzük míg feljön a víz tetejére. Lecsepegtetjük, és beforgatjuk a fűszeres dióba.

Tipp / megjegyzés:
A derelye széleit jól nyomkodjuk össze nehogy a főzés alatt szétnyíljanak. Én nem teszek bele tojást mert úgy készítem, hogy a fagyasztóba is teszek el. Más lekvárral is finom.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére