Főoldal / Reform ételek / Diabetikus Túrós Alma torta

Diabetikus Túrós Alma torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diabetikus Túrós Alma torta

Diabetukus Túrós Alma torta

Hozzávalók:

  • 10 dkg sima búzaliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű (tönköly) búzaliszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg xilit

Töltelék:

  • 60 dkg hámozott alma
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 5 dkg xilit
  • 2 tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Kis lángon megpároljuk.
A liszteket a xilittel összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Egy kanállal morzsalékos tésztává forgatjuk.

Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük.
A tojás sárgáját a xilittel a túróba keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Egy kivajazott tortaformába bele szórjuk a morzsalékos tészta felét, és jól benyomkodjuk. Ráhalmozzuk a párolt almát, majd  rásimítjuk a túrókrémet.

A tetejére szórjuk a maradék morzsalékos tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Beküldő: Velkovicsné Annus Rita

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére